De top 3 meest bijzondere stranden van Zakynthos. Het eiland heeft natuurlijk heel veel mooie stranden, maar de stranden die mij het meest zijn bijgebleven geef ik onderstaand weer. Er wordt overigens altijd gesproken over dat de mooie stranden hoofdzakelijk in het noorden en in het westen van Zakynthos liggen. In het zuiden vind je meer de kliffen, die overigens het bezoeken meer dan waard zijn. De witte kliffen die vanuit de azuur blauwe zee omhoog lijken te rijzen.

Vakantie naar Zakynthos?
Ontdek de mooi heden van het eiland Zakynthos tijdens een zeer waardevolle en aangename vakantie op Zakynthos. Zakynthos wordt ook wel de bloem van het oosten genoemd, kom je ontdekken waarom?

Stranden van Zakynthos

1. Het meest bekende strand is Shipwreck Beach (ook wel Navagio strand), waar het witte zand doet denken aan de Caribische eilanden. Een voor mij absoluut nummer 1 in deze korte lijst. Voor het bezichtigen van dit strand moet je er voor kiezen om er met een boot heen te gaan. Er gaan vanaf meerdere plekken op Zakynthos excursies naar dit beroemde strand!
Wil je alleen het strand aanschouwen en niet betreden? Dan raad ik je aan het strand van bovenaf de rotsen te aanschouwen. Wat een zicht op een prachtige locatie. Adembenemend en meer dan een fotomomentje! (zie grote foto bovenstaand)

2. Blog - Mijn top 3 bijzondere stranden van Zakynthos Banana beachOok het in het zuidoosten gelegen Banana Beach is beroemd vanwege zijn pracht. Op dit lange en brede zandstrand zijn altijd genoeg plekjes te vinden, op strandhanddoek of strandstoeltje, om heerlijk te ontsnappen aan het hier en nu. Met een ruime keuze aan gezellige beach bars en taverna’s is dit voor mij een bijzonder strand om vooral te genieten.

 

 

 

 

Blog - Mijn top 3 bijzondere stranden van Zakynthos Marathonissi beach3. Heel speciaal is het strand van Marathonissi. Dit is een klein eilandje waar je naartoe kan varen (met een excursie). Hier kun je snorkelen en van een geweldige onderzeewereld genieten. Kraakhelder zeewater met veel kleine visjes en soms kom je de Caretta Caretta tegen. Ik ben deze zeeschildpad helaas niet tegengekomen tijdens mijn aanwezigheid. Het strand (en eiland) omschreven in twee woorden:  Heel bijzonder.
Algemeen kun je stellen dat zo wat alle stranden voor kinderen geschikt zijn. De meeste stranden gaan heel geleidelijk over in de zee, waardoor in het water spelen en zwemmen bijna overal mogelijk zijn.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.