header-vakantie-pagina

Vakantie Griekse eilanden

Kies ook voor een vakantie naar Griekenland! Het land met de velen eilanden en met zekerheid te zeggen grandioze zonvakanties.
Maak gebruik van onze vergelijkingstool die een aanbod aan vakantiehuizen, hotels en appartementen voorschotelt van verschillende vakantie aanbieders.

Griekenland heeft een uitstekend netwerk van hotels, van luxehotels tot kamers bij particulieren, en alle vormen van pensions daartussenin. De kwaliteit van de kamers is enorm verbeterd en voor welke prijsklasse je ook kiest, het is er altijd schoon en comfortabel. Helaas is het soms lastig een sfeervol hotelletje op te sporen: de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw hebben een spoor van betonnen blokken achtergelaten. Gelukkig ligt tegenwoordig de nadruk weer op traditionele architectuur. In Athene zijn hotels 30 a 40 procent duurder dan op de eilanden.

Vakantiehuizen op de Griekse eilanden

Voor het huren van een vakantiehuis of mooie villa op de Griekse eilanden zijn er meerdere aanbieders. Zo heeft de partij Eliza Was Here prachtig gelegen authentieke vakantiewoningen op (vaak) rustige en afgelegen plekjes. Ook de Griekenland specialist Ross Holidays heeft unieke huisjes voor een heerlijke vakantie.

Hotels op de Griekse eilanden

De luxehotels op de Griekse eilanden behoren nog altijd tot de goedkoopste van Europa, maar aan de onderkant van de markt is de accommodatie in Griekenland nu van hetzelfde prijsniveau als in andere mediterrane landen. Mede door de economische crisis bieden veel hotels echter flinke kortingen
Het massatoerisme heeft zijn uitwerking, maar op minder drukbezochte plaatsen is de gastvrijheid nog altijd warm en recht uit het hart.

In de populairste vakantieoorden op eilanden als Corfu, Kreta, Kos, Rhodos en Zakynthos vind je voornamelijk grote hotelcomplexen die speciaal gebouwd zijn voor reisgezelschappen. Deze staan meestal op of aan de mooiste stranden en worden volledig volgeboekt door touroperators. In het hoogseizoen kan de individuele reiziger hier geen kamer krijgen, maar soms wel in de minder drukke weken in het voorjaar en de herfst, vaak voor zeer lage prijzen.
Dergelijke resorthotels beschikken over een groot scala aan voorzieningen, zoals een zwembad, een zelfbedieningsrestaurant, een bar en kamers met badkamer en een aparte douche. De architectuur echter is meestal fantasieloos.

Grote hotels in het duurdere segment, bieden luxevoorzieningen als fitnessruimten, schoonheidscentra, verlichte tennisbanen, binnen- en buitenzwembaden, fijnproeversrestaurants en talrijke bars. Ze bieden bovendien doorgaans een betere service dan de all-inhotels. Een bekende en grote hotel vakantie aanbieder is Corendon.

Boetiekhotels of designhotels Griekenland

Boetiekhotels, ook wel bekend als designhotels, in gerestaureerde traditionele gebouwen hebben de Griekse accommodatiewereld voorzien van een broodnodige scheut karakter. Deze hotels leggen de nadruk op stijl, design en locatie en liggen meestal in het hart van een historische stad of dorp (en niet aan het strand).
Ze zijn vooral te vinden op de Cycladen, Kreta en Rhodos, maar op bijna elk eiland is er ten minste wel een. Ze hebben meestal niet meer dan een stuk of tien kamers, zodat reserveren noodzakelijk is.

Hotelketens Griekse eilanden

De meeste grote internationale hotelketens zijn nog niet doorgedrongen tot de Griekse eilanden. Verscheidene grote Griekse en Cypriotische ketens echter hebben op een van de populairste eilanden minstens een hotel staan.