Door de media zijn er veel negatieve berichten geweest over de vluchtelingenproblematiek in Griekenland. Persoonlijk ben ik van mening dat het allemaal minder is dan wij allemaal voorgeschoteld krijgen.

Even om een beeld te vormen: stel je zit op een Grieks eiland en daar zijn en/of komen vluchtelingen per boot aan. Deze groep die aankomt heeft waarschijnlijk al een nare (boot)tocht achter de rug en gaan dan vervolgens echt niet los of per tweetallen het eiland verkennen. Wij als mensen zijn ook wel redelijke ‘kuddedieren’ en blijven vaak in een groep (zeker in nare/niet leuke situaties).
De groep vluchtelingen gaat u echt niet aanvallen of de vakantie bewust verzuren. Deze zitten vrijwel zeker op de aanwezige eilanden in opvangkampen en worden doorgaans goed opgevangen door de (lokale)hulporganisaties.

Griekenland: pak je voordeel

Ben je fan van Griekenland ga dan zeker gewoon op vakantie naar dit heerlijke zomerse land. Al jaren geliefd onder vele Nederlanders. Griekenland heeft juist de (financiële) steun nodig van ons als het toerisme.
Niet helemaal netjes om van het onderwerp gebruik te maken maar er zijn voor ons als toeristen ook voordelen door gekomen. Door enorm negatieve berichtgeving van de verschillende kranten, tijdschriften en nieuwsuitzendingen zijn helaas (te) veel mensen al weggebleven of hebben een andere Europese bestemming geboekt voor hun vakantie.
Door deze verschuiving staan er meer hotels en vakantiehuizen vrij dan normaal. Het voordeel hiervan is dat de meeste prijzen nu lager liggen dan gebruikelijk. En dus ook in het hoogseizoen.

Zekerheid en veiligheid Griekenland

Wil je het echt zeker weten? Boek dan je vakantie naar een van de westelijke Griekse eilanden zoals Corfu, Lefkas, Kefalonia, Zakynthos en de kleinere eilanden Ithaka en Paxos. Oftewel de Ionische eilanden, deze liggen tussen Griekenland en Italië in.

Blog - Vluchtelingen Griekenland. Boek toch je vakantie 2

Wetende dat de situatie echt niet zo erg is als wordt getoond en wat er wel is geweest is inmiddels minder of zelfs opgelost, kan je gerust op vakantie gaan voor een aantrekkelijke prijs. Griekenland is en blijft een fantastisch land met al haar eilanden!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.