Naar Griekenland? Is dat wel veilig na de economische crisis? Vragen die verwacht werden maar blijkt toch anders waar te zijn. Griekenland is enorm geliefd en populair onder de Nederlanders!

Griekenland kreeg in 2002 de euro. Door de economische crisis in 2010 moet het land enorme geldbedragen lenen, maar het bleek al snel dat men deze leningen nooit kon terugbetalen waardoor een faillissement dreigde. Vanaf 2011 is de toekomst van Griekenland binnen de eurozone onzeker. Iedereen herinnert zich de grote krantenkoppen nog wel en men zei dat de impact hiervan op het toerisme nog moest blijken.

Blog- Vakantie naar Griekenland blijft populair klein

Nu is tijdens de zomer van 2015 wel gebleken dat de vakantieganger nog steeds naar Griekenland wil gaan. Het land is op het moment voordelig geprijsd en het toerisme blijft positief over de Griekse vakantie-eilanden. De eilanden van Griekenland leven tenslotte van het toerisme en zullen dan ook zorgen dat uw als gast altijd in de watten wordt gelegd.
Mijn eigen ervaringen zijn dan ook zeer positief. Wat wel lastig was dat de pinautomaten een tijdje geen geld uitgaven, gelukkig had ik genoeg contact geld opzak.

 

Hoe het Griekse bankwezen zich nu verder gaat opstellen en ontwikkelen is mij nog niet helemaal duidelijk. Zoals het altijd geweest is, is dat je banken vindt in alle grote steden en badplaatsen. Hier vindt je ook geldautomaten waar je 24 uur per dag terecht kan voor geld opnames.

Bevestigingen van reisorganisaties
De boekingen naar Griekenland liepen behoorlijk op in de zomer van 2015. Ook voor 2016 zijn er al boekingen gedaan en een groei voor aankomend jaar wordt zeker verwacht.

Griekenland is en blijft een heerlijk vakantieland!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.