Eerder dit jaar en vorig jaar schreven we nog over het feit dat steeds minder toeristen ervoor kozen om naar Griekenland te gaan op vakantie. Dat vonden we erg zonde: natuurlijk zagen wij ook in dat de vluchtelingenkwestie en de economie voor veel vakantiegangers heeft gezorgd dat ze liever richting een andere vakantiebestemming gingen, maar wij blijven erbij dat Griekenland een van de meest bijzondere landen van Europa is om op vakantie te gaan. De vriendelijke locals, het prachtige landschap, het heerlijke eten en de rijke natuur… Dat wil je toch niet missen? We waren dan ook heel blij om vandaag het nieuws te lezen dat het land weer meer toeristen aantrekt dan vorig jaar. Pak je koffer maar vast in, we gaan naar de Griekse eilanden!

7% meer dan vorig jaar

Toeristen hebben dit jaar massaal voor Griekenland gekozen als vakantieland. De reden? Er is te veel onrust in de rest van de landen rondom de Middellandse Zee. Landen als Turkije, Egypte en Tunesië waren juist na de komst van de vele vluchtelingen erg in trek als vakantieland. Vandaag de dag is daar echter zoveel onrust in de vorm van terroristische aanslagen en politieke onrust dat men op zoek gaat naar andere vakantielanden. Vooral de zomermaanden waren hierdoor voor Griekenland de beste maanden ooit in de toeristensector.
Al met al verwachten ze maar liefst een stijging van maar liefst 7% ten opzichte van vorig jaar: dat betekent dat er in 2016 rond de 27 miljoen toeristen in Griekenland te vinden waren.

Groeiende economie in Griekenland

Naast de vluchtelingenkwestie was er nog een andere reden waarom toeristen wegbleven uit Griekenland: de onstabiele economie. Dat is precies het punt waarom toeristen júist wel naar het land zouden moeten komen. Maar liefst 25% van het nationaal inkomen van Griekenland komt voort uit het toerisme. Het land moet het dus juist hebben van de vakantiegangers: de sector speelt een grote rol in het herstel van de economie van het land.
Dit jaar hebben naast de West-Europeanen ook de Russische toeristen weer hun weg gevonden richting de Griekse eilanden. De Russische leider Vladimir Poetin heeft eerder dit jaar namelijk pakketreizen naar Turkije uit het land verbannen, een land waar veel Russen op vakantie gingen.

Ga naar het zonnige Griekenland

Ook wij blijven herhalen: ben je op zoek naar een zonnige bestemming? Ga dan richting de Griekse eilanden. Het land heeft ontzettend veel te bieden voor iedereen die gek is op natuur, cultuur, zon, zee en strand. Je kunt zowel een heerlijke strandvakantie beleven op Kreta als een actieve vakantie vieren op de Cycladen. Ook cultuur- en historieliefhebbers komen absoluut niet te kort op de Griekse eilanden en op het vasteland. Bezoek bijvoorbeeld de Akropolis in Athene of bekijk de geschiedenis van de Dodekanese eilanden. De lokale Grieken staan te trappelen om een nieuwe reeks toeristen te ontvangen, dus boek vandaag nog een vakantiehuis Griekenland! Steun de Griekse economie en geniet zelf van een heerlijke vakantie in de Griekse zon.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.