Het altijd warme, zonnige weer maakt Griekenland tot een populaire vakantiebestemming. Veel grotere eilanden zijn per vliegtuig gemakkelijk bereikbaar en de kleinere eilandjes zijn te bereiken met de veerboot. Je kunt ook met de auto, de trein of de bus naar Griekenland, of vliegen naar Athene en dan per veerboot eilandhoppen(tip). De meeste veerboten vertrekken uit de haven van Piraeus (havenplaats bij Athene).

Reizen per vliegtuig

Vliegen is natuurlijk de gemakkelijkste en snelste manier om naar Griekenland te reizen. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die directe vluchten van Amsterdam of Brussel naar Athene in hun pakket hebben, zijn KLM en Transavia, Lufhansa, British Airways en Air France, zijn enkele maatschappijen die op Athene vliegen met een tussenstop. Vanaf Athene (en ook Thessaloníki) zijn er veel verbindingen met de eilanden en andere vliegvelden op het vasteland.
Voor vluchten naar de Griekse eilanden zoals Corfu, Kreta, Kefalonia, Zakynthos, Kos, Rhodos en Santorini word er vaak een tussenlanding gemaakt. Chartervluchten naar Griekenland komen bijna allemaal uit Europa.

Vliegverbindingen naar de eilanden

Kreta heeft drie internationale luchthavens. Op Corfu is één internationale luchthaven aanwezig op nog geen 2km van het centrum van Corfu-Stad. Het Ionische buureiland Kefalonia heeft ook een eigen internationale luchthaven, dat op 8km afstand ligt van het centrum van de grootste stad, Argostóli.
Op Zakynthos ligt de internationale luchthaven op minder dan 5km van Zakynthos-Stad. Op Kos ligt het internationale vliegveld op 27km van Kos-Stad.
Op Rhodos ligt de internationale luchthaven op 15km ten westen van Rhodos-Stad. Op Lesbos ligt de internationale luchthaven op 7km van het centrum van Mytilíne. Op het nabijgelegen eiland Límnos ligt de internationale luchthaven 18km van het centrum van de grootste stad, Myrina.
Ook Samos heeft een internationale luchthaven en de luchthavens van Mykonos en Santorini verwerken in de zomermaanden internationale vluchten uit Europese steden.
Wat is jouw favoriete eiland?

Blog- Reisinformatie Griekse eilanden per vliegtuig klein

Binnenlandse vluchten

Het binnenlandse netwerk van vliegverbindingen in Griekenland is uitgebreid. De meeste vluchten worden verzorgd door Olympic Air en Aegean Airlines, maar er zijn ook enkele kleine particuliere maatschappijen zoals Astra Airlines, die tussen Thessaloníki en de rest van het land vliegen.
De luchthavens Elfefthérios Venizélos in Athene en Makedonia-Thessaloníki Airport in Thessaloníki vormen doorvoerhavens voor vluchten naar een tiental eilanden.
Olympic Air en Aegean Airlines verwerken vluchten vanaf deze luchthavens naar en van Kreta, Corfu, Zakynthos, Rhodos, Lesbos en Límnos.
Astra Airlines vliegt vanaf luchthavens Makedonia-Thessaloníki naar Chíos, Samos, Karpathos, Mykonos, Santorini, Zakynthos, Corfu en Kreta.

Wijzingen in vluchten en bestemmingen uiteraard onder voorbehoud.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.