Er zijn diverse culturele uitstapjes die je kunt maken tijdens je vakantie op Rhodos. Het eiland bruist van pittoreske dorpjes en verschillende indrukwekkende oudheden.

Een uitstapje die de meeste toeristen maken op Rhodos is een excursie naar de Vlindervallei. Deze is gelegen in de bergen van Psintos. Je kunt hier het beste naar toe gaan in de maanden juli en augustus. Dan zijn de vlinders namelijk veelal aan het paren. Tijdens mijn aanwezigheid eind september heb ik helaas geen vlinder mogen zien. Ik was te laat in het jaar.

Ook een bezoek aan de Thermen van Kallithéa kan ik je zeker aanraden. Tegenwoordig worden deze niet meer als kuuroorden gebruikt, maar ze zijn wel te bezichtigen door het publiek. Daarnaast zijn ze ook regelmatig gebruikt als set voor diverse films. Ik probeerde ter plekken nog te achterhalen welke films maar kwam niet tot antwoorden. Weet iemand dit?

Een andere bezienswaardigheid van Rhodos die je zeker niet gemist mag hebben, is de Kolossus van Rhodos. Dit is een bronzen beeld van de zonnegod Helius. Het beeld is 32 meter hoog en behoort tot de 7 klassieke wereldwonderen.

Historische bezienswaardigheden

Op Rhodos zijn genoeg historische bezienswaardigheden te bezoeken. Alleen het historische centrum van Rhodos-Stad al is al een trekpleister. Het is een indrukwekkende plek en tegelijkertijd erg sfeervol. In Rhodos-Stad kun je daarnaast prima een bezoek brengen aan het archeologisch museum. Je kunt verder ook een uitstapje maken naar de stad Kamiros. Dit wordt ook wel de Stad van de Oudheid genoemd. Je loopt hier over de resten van een 2.000 jaar oude stad. Trek gerust een aantal uren uit voor deze uitstapjes, er is namelijk genoeg te bewonderen. Denk ook aan goed schoeisel voor aan de voeten!

Uitgaan op Rhodos

Tijdens het bezoeken van culturele plekken op het eiland is het avond- en nachtleven ook leuk om te ervaren. Je krijgt tenslotte ook een keer dorst. In Rhodos-stad zijn verschillende plekken te vinden waar je gezellig kunt uitgaan. Bekende uitgaansgelegenheden zijn onder andere Faliraki en Bar Street Orfanidou. Bar Street Orfanidou is de stapplek van het eiland Rhodos. Rhodos is geen feesteiland, maar er zijn gelukkig voldoende bars, cafés en discotheken te vinden waar je je kunt vermaken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan Colorado of Grabbarna Grus. Deze laatste tent is een populaire tent in Bar Street. Ideaal wanneer je van R&B/soul muziek houdt.

Vakantie naar Rhodos?
Ontdek de mooi heden van het eiland Rhodos tijdens een zeer waardevolle en aangename vakantie op Rhodos. Kom je Rhodos ontdekken?

Vervoer naar en op Rhodos

In het zomerseizoen vliegen diverse airlines naar de luchthaven net buiten Rhodos-stad. Deze is gelegen op ongeveer 17 kilometer van het centrum. De vlucht vanuit Nederland naar dit Griekse eiland duurt ongeveer 4 uur. Het eiland is ook per veerboot te bereiken. Vanuit Piraeus varen dagelijks 3 veerboten naar Rhodos.

Het eiland is verder voorzien van een prima busverbinding. Verder is het aan te raden om het eiland per scooter of motor te verkennen. Houd er wel rekening mee dat je in het bezit moet zijn van een brommercertificaat.

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.