Vakantie Mykonos

Mykonos een paradijs met veel bezienswaardigheden

Echt Griekenland ontdekken op Mykonos

Oude Griekse tradities ontdekken? Typische lokale gerechten proberen? Ook genieten van waanzinnige stranden en prachtige uitzichten? Dan ben je op het eiland Mykonos aan het juiste adres. Mykonos is één van de grootste paradijsjes van de Cycladengroep in Griekenland. Het eiland staat bekend om de vele stranden en dat terwijl Mykonos eigenlijk een typisch rotseiland is. Zie jij het je al voor je: met je voeten in een helderblauwe zee terwijl je uit kijkt over andere eilanden in de Cycladen?

Bezienswaardigheden Mykonos

Ten opzichte van de meeste Griekse eilanden heeft Mykonos minder typische toeristische trekpleisters. Het eiland is voornamelijk zo populair om de grote schoonheid. Overal op het eiland vind je spierwitte huisjes tegen een felblauwe lucht. Chora (1) is een stad wat een goed voorbeeld is voor de rest van de stadjes en dorpen op het eiland. Hier vind je tientallen van die witte huisjes. Ook zie je hier de verschillende mooie witte molens die het eiland typeren en kun je hier terecht voor een duik in het verleden in het archeologisch museum. Veel mensen vertrekken vanaf Mykonos met een bootje naar het buureiland Delos. Dit onbewoonde eilandje is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van heel Griekenland. Je vindt hier onder andere het Huis van Dionysos en Het Heilige Meer. Een bezoekje aan het eiland kost slechts vijf euro en is het geld meer dan waard wanneer je wat meer over de geschiedenis van Griekenland wil weten.

Mykonos1
Mykonos2 Mykonos3

Prachtige uitzichten

Vanaf verschillende plekken op het eiland heb je bijzondere uitzichten. Neem bijvoorbeeld de Armenistis-vuurtoren aan de noordwestkant van Mykonos. Vanaf dit punt kijk je niet alleen uit over de prachtige blauwe Egeïsche zee, maar zie je ook het buureiland Tinos liggen. Ook het plaatsje Ano Mera (2) is meer dan het bezoeken waard. Hier ligt het 16e-eeuwse Panaija Toerliani klooster met bombastische torens, een marmeren fontein en prachtige schilderingen. Vanaf dit klooster in Ano Mera heb je tevens een prachtig uitzicht over de zee. In het stadje zelf kun je ook van alles doen. Er zijn gezellige marktjes en sfeervolle taverna's te vinden.

Tot rust komen op Mykonos

Toch komen er ook veel vakantiegangers op Mykonos om echt te genieten van een heerlijke strandvakantie. Dat kan perfect op dit eiland: er zijn veel verschillende prachtige zandstranden te vinden. Bijzonder aan Mykonos is dat er hier ruimte is voor zowel badgasten in badkleding als nudisten die op verschillende naakstranden zoals Elia kunnen zonnen. Tevens zijn er verschillende gaystranden te vinden. De mooiste (en drukste!) zandstranden van het eiland zijn ongetwijfeld Paradise en Super Paradise Beach. Hier zie je pas echt wat voor een paradijs Mykonos eigenlijk is! Het witte strand kaatst goed af tegen de azuurblauwe zee.

Mykonos grote fotoIdylisch straatje van Mykonos-stad

Mykonos, feiten en cijfers

Inwonersaantal Mykonos: 10.200
Oppervlakte Mykonos: 86km2
Eilandengroep: de Cycladen
Aantal vliegvelden: 1

Bereikbaarheid Mykonos

In de zomermaanden wordt er rechtstreeks op Mykonos gevlogen vanuit Nederland. Uitsluitend in het hoogseizoen zijn er vliegverbindingen met andere Griekse eilanden. Verder gaat er ook een veerboten vanaf Piraeus en Rafina.

Kaart van Mykonos

Weer & klimaat op Mykonos

Mykonos heeft een warm mediterraan klimaat. De zomermaanden zijn hierdoor warm en droog. De wintermaanden zijn zacht en er is meer kans op neerslag.
Zie onderstaand een gemiddelde weergave van het weer op Mykonos per maand.

Maand Dagtemperatuur Zonuren per dag Dagen neerslag Temp. zeewater
Januari 13 °C41216 °C
Februari 14 °C51015 °C
Maart 15 °C7915 °C
April 18 °C9716 °C
Mei 22 °C11318 °C
Juni 26 °C13121 °C
Juli 28 °C14023 °C
Augustus 29 °C13123 °C
September 25 °C11323 °C
Oktober 21 °C7621 °C
November 18 °C6818 °C
December 15 °C51217 °C