Lefkas heeft voor elk wat wils, van stille bergdorpjes tot badplaatsen. Het Griekse eiland heeft een bewogen geschiedenis en is zeker in het voorjaar prachtig groen. Breng eens een bezoek aan dit prachtige eiland uit de Ionische eilanden reeks en leer het eiland in onderstaand vogelvlucht verhaal kennen.

Lefkas-stad, de verbintenis

Hoewel de stad vaak door aardbevingen werd getroffen, weet hij nog altijd te bekoren met zijn interessante achterafstraatjes en fraaie uitzicht op de ruïnes van het 14de eeuwse fort Santa Mavra.
Dit staat op het vasteland en is via een dam met Lefkas verbonden.
De dam tussen Lefkas en het vasteland
Aan het plein Plateia Agiou Spyridona staat een gelijknamige 17de eeuwse kerk met metalen klokkentorens. Wie door de hoofdstad van het eiland loopt kan naast de vele bezienswaardigheden ook genieten van het aanwezige groen en het overheersende buitenleven. Het is een stad met een warm hart!

 

 

 

Lefkas verkennen

Het eiland kan je het beste per fiets of brommer verkennen, er rijden ook bussen maar dan ben je gebonden aan het rittennetwerk en kom je niet bij die leuke idyllische strandjes. Liever niet te actief en teveel bij het eiland betrokken huur dan een auto op Lefkas.

Lefkas en natuur

Toch blijf ik erbij dat het eiland het leukst te verkennen is op een tweewieler, ongeacht of dit aangedreven of actieve variant is, ben je tijdens je tour erg met het eiland en omgeving betrokken. Door je twee wielen kan jij wel dat smalle paadje in naar dat verlaten strand en ook in het binnenland kan je leuke zand verharde wegen ontdekken waar je met een auto niet komt.

Lefkas en haar dorpen

Ook is de fiets of de scooter goed te gebruiken als je ervoor kiest om het culturele erfgoed van Lefkas te verkennen. Rij over de knusse pleinen en weet de leukste steegjes aan te doen.

Vakantie naar Lefkas?
Ontdek de mooi heden van het eiland Lefkas tijdens een zeer waardevolle en aangename vakantie op Lefkas. Kom je Lefkas ontdekken?

Ook te bezoeken

Agios Nikitas is een traditioneel badplaatsje met een haven en een strand. Meer naar het zuiden ligt Kalamitsi, een typisch bergdorpje. In het zuiden is Agios Petros het belangrijkste dorp in de groene heuvels. Vlakbij ligt de badplaats Vasiliki, een surfers paradijs. De belangrijkste badplaats aan de oostkust is Nydri met mooi uitzicht op de eilanden (tip).

Lefkas

 

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.